Потребител
Парола
забравена парола?

„София – древна европейска столица“

Проекта „София – древна европейска столица“ на Фондация „Център за обучение и научни инициативи“ е сред одобрените проекти по „Програма Европа – граждански проекти и европейски практики” на Столична община за 2010 г.

Целта на проекта е увеличаване информираността на гражданите за предимствата на европейското гражданство, за българските постижения, история на столицата, засилване ролята на гражданското общество за повишаване качеството на живот в гр.София и създаване на възможности за бъдещо сътрудничество и нов модел на взаимодействие в сферата на образованието, културата, социалните дейности и сътрудничество с медиите. Проектното предложение е в съотвествие с кандидатурата на гр.София за културна столица на Европа 2019.

Дейностите по проекта са насочени към популяризиране на София като достойна европейска столица и увеличаване информираността на гражданите за предимствата на европейското гражданство чрез създаване на културен гид, представящ София като вековен град, съществуващ от дълбока древност. Изданието ще представи цялата история на града в компактен вид, с минимално количество текст и много илюстрации, със съпътстващ обяснителен текст, с модерна графична визия.

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.