Потребител
Парола
забравена парола?

България

Автор: Галин Димитров | Дата: 10-02-2010 23:07 ч.| Няма коментари »

Предстоят интересни години в този мандат до 2013, доста се изписа по вестниците за проекти и злоупотреби, срокове и недомислици. Аз съм провел десетки срещи с хора, които имат желанието и добрата воля да вършат работа, но постоянно чувам за проблеми и оправдания. Силно съм убеден, че за всеки проблем има и начини и методи да се преодолее, за да се развиват нещата в България. И трябва просто воля и разбиране на конкретните проблеми, а също и сътрудничество между частния сектор, който е финансово заинтересован и има опит да решава практически проблеми от всякакъв характер и държавната администрация, която държи инструментите и методите за реализиране на качествени проекти от обща полза.

Организация

Автор: Галин Димитров | Дата: 10-02-2010 23:05 ч.| Няма коментари »

За да реализираш дадена идея или проект, за да е ефективна дадена кампания са нужни няколко неща. Разбира се винаги се допира до финансирането и никога парите не са достатъчни. Моята практика показва, че другите три условно наречени стълбове на едно съзидание са по-важни от парите. Затова и идеята на сайта е насочена и към тях. Вече може и да сте се досетили… става въпрос за: Човешкият ресурс, който винаги е определящ за просъществуването на дадена идея!, Информацията, без която възможностите винаги са ограничени ! и разбира се… Техническото обезпечение, когато имаш подходящи „инструменти“ всичко става по-лесно! ГПД

Естествен модел на Планиране

Автор: Галин Димитров | Дата: 10-02-2010 19:58 ч.| Няма коментари »

Естествен модел на Планиране:

- Да се определят целите и принципите;
- Да се предвидят възможните резултати;
- Да се даде воля на фантазията;
- Да се организира;
- Да се определят следващите стъпки;

И така самозаблуда е ако си мислим, че нещо става без планове, мозъкът на човека така е устроен, че всяко нещо си е по програма, условни рефлекси, инстинкт за самосъхранение, даже на привлекателен индивид от другия пол реагираме, като по сценарий…
Интересното е, че винаги се противопоставяме на това…, но това е друга тема. Та по същество:

- Да се определят целите и принципите – това е моя основен принцип за планирането:

„Живота е това, което Ви се случва, когато имате сериозни планове за бъдещето“… или както аз бих казал всичко друго освен планираното.

Затова пазете себе си, обичайте ближния, не вярвайте на никой и си пазете късмета и здравето, за да оцелявате когато Ви е най-трудно.

И мене ако питате…, като Ви е трудно не разчитайте на подкрепа… радвайте се ако я получавате, но не я очаквайте…, защото ако не я получите това става поредния проблем.

Има и нещо друго важно, което много хора не разбират цял живот… „За да съм добре Аз, трябва и хората около мен да са добре“… можете да си губите времето да оправите само себе си… и после да оправите всички около вас :) успех… нужен е баланс!

- Да се предвидят възможните резултати;

Ако имате приятел скептик или песимист, той е най-верният ви съюзник за тази подточка… Мечтите оставете за
следващата. Тук съобразно желаното от вас лично или служебно постижение трябва да си опечете така нещата, че да контролирате всички възможни резултати… не може да оставяме нещата на случайността.

- Да се даде воля на фантазията;

Ето тука мечтайте, творете, хвърчете из облаците… каквото Ви душа сака… накрая преценете все пак, кое ще Ви е по- лесно, ще Ви струва по-евтино, ще е по-добре, кое отговаря на целите Ви и е съгласувано с очакваните резултати. Иначе… отивате на 10 км на супер неудобно място за паркиране, да си купите с 20 лв по-евтино нещо, което го има в отсрещния магазин и то само защото приятелката Ви е на път… Аз бих отишъл директно при нея… после на връщане ще взема от близкия магазин „скъпото“ нещо. Те заменям 20 лв срещу 30 минути с нея. После едва ли ще ми пука за разликата.

- Да се организира;

Е те това няма обяснение… винаги сте се смяли ако някой, като бяга и си оплита краката или не може да рита добре топка или е несръчен. Но знаете, че това може да се промени единствено с тренировки… просто трябва да подреждате стъпките си :) … ако искаш да вървиш напред има огромно значение да не тръгваш и с двата крака или някой да не те държи за колана :) .

- Да се определят следващите стъпки;

Всичко е прекрасно, но нещо не се получава… къде сме сбъркали, сбъркали ли сме… Въпросите!!! много е важно да се задават правилните въпроси. Мен не ме интересува дали съм сбъркал, дали съм се спънал, ожулени колена и т.н. Аз си задавам Правилните въпроси… Това което се случва, с какво ще ми попречи да постигна крайната си цел? Как да поправя нещата, за да осъществя плана? Какво още ще ме спре? Как да станат нещата? Няма място за вайкане!!!

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.